in تعليم by

bij welke mythische koning hoorden de ridders van de ronde tafel De ridders van de ronde tafel waren van koning Arthur, een mythische koning van Engeland. Volgens de legende werd hij geboren in Tintagel Castle, Cornwall.

Koning Arthur is een van de beroemdste en meest gerespecteerde koningen van de middeleeuwen. Hij is vooral bekend om zijn avonturen met de Heilige Graal en om zijn rol als "boegbeeld" voor het Britse rijk in Frankrijk.

Koning Arthur werd geboren uit Uther Pendragon en Igraine van Cornwall als hun enige kind. Sommigen zeggen dat hij werd verwekt toen Uther Igraine betoverde om wraak te nemen op Gorlois, haar man, die hem op een avond de toegang tot haar had ontzegd toen hij in Tintagel Castle woonde.

bij welke mythische koning hoorden de ridders van de ronde tafel

Koning Arthur was een legendarische koning van de Britten volgens middeleeuwse verhalen en romances. De details van Arthur's verhaal variëren van script tot script, inclusief zijn precieze relatie met Mordred, die bepaalt hoe het verhaal eindigt.

De legendarische koning Arthur en zijn ridders van de ronde tafel

Er zijn veel verschillende versies van de Arthur-legende, maar in allemaal is er een ridderlijke gemeenschap (d.w.z. de Ridders van de Ronde Tafel) die koning Arthur vergezelt en dient. De naam ridder komt van het woord "ridder", wat een edelman betekent die is opgeleid om te paard te vechten, in dienst van een koning of een andere soeverein.

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer
bij welke mythische koning hoorden de ridders van de ronde tafel

Related questions

1 answer
Welcome to Alm3tmd Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...