in تعليم by

dit bouwwerk bij de amstel is een restant van de oude stadsmuur Eeuwenlang markeerde de rivier de Amstel de zuidelijke grens van de stadsmuren van Amsterdam. Dit gebouw aan de Amstel is een overblijfsel van de oude stadsmuur en werd hoogstwaarschijnlijk gebruikt als uitkijktoren om te waarschuwen voor vijandelijke aanvallen.

Dit gebouw is een oud overblijfsel van de stadsmuur.

De muur werd gebouwd in de 13e eeuw en het werd een dorp genaamd "Amstellodamum" - wat "stad aan de rivier de Amstel" betekent. De stad groeide en bloeide, en werd uiteindelijk wat we nu kennen als Amsterdam.

Tegenwoordig staat dit oude gebouw aan een gracht in de buurt van een van de hoofdstraten van Amsterdam - de Damrak-straat. Het herinnert eraan hoe belangrijk deze rivier in het verleden was voor handel, transport, visgronden voor levensonderhoud en recreatie.

dit bouwwerk bij de amstel is een restant van de oude stadsmuur

Muren zijn er al sinds het begin der tijden. Ze worden gebruikt om ruimtes te beschermen en te verdelen. De Romeinen bouwden muren als een manier om hun rijk te beheersen en mensen aan de macht te houden. Muren zijn een belangrijk onderdeel van de samenleving, maar dit gebouw aan de Amstel is een overblijfsel dat geen fysieke grens vertegenwoordigt die ons scheidt of verdeelt.

Het “dit gebouw aan de Amstel” dat tegenover het Centraal Station staat, is geen overblijfsel van de oude stadsmuur, maar markeert het einde van de Amsterdamse grachtengordel. Dit gebouw werd in 1620 gebouwd als koopmanshuis voor overzeese handel.

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer
dit bouwwerk bij de amstel is een restant van de oude stadsmuur

Related questions

Welcome to Alm3tmd Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.
...