in تعليم by

hij was volgens de hebreeuwse bijbel de tweede koning van israel In de Hebreeuwse Bijbel wordt David voorgesteld als de jongste van de acht zonen van Isaï van Bethlehem en wordt hij de jongste koning in de geschiedenis van Israël. Hij wordt voor het eerst genoemd in 1 Samuël 16:1, waar hij door zijn vader werd gestuurd om de kudde van zijn oudere broer in de wei te bewaken. Hij is beschreven als een "man van oorlog" en een "man naar Gods hart."

David werd ergens rond 1000 voor Christus koning over Juda nadat Saul door Samuël was onttroond

De tekst vertelt hoe David hun gemeenschappelijke vijand, koning Rehabeam van Jerobeam I, uit Jeruzalem verdreef. Na de dood van David werd zijn zoon Salomo koning

De Hebreeuwse Bijbel, of Tenach, vertelt het verhaal van een nieuwe koning genaamd Saul. Volgens de Hebreeuwse Bijbel was Saul de tweede koning van Israël. Hij regeerde 40 jaar over Israël.

Volgens de Hebreeuwse Bijbel was Salomo de tweede koning van Israël. Hij volgde zijn vader David op en regeerde over Israël van 970 vGT tot aan zijn dood.

In het begin van zijn regering kreeg hij te maken met een coalitie van vijanden aan drie kanten; Egypte in het zuiden, Syrië in het noorden en Ammon en Moab in het oosten. Zijn wijsheid hielp hem deze bedreigingen te beheersen en zorgde voor een lange periode van vrede voor zijn land.

hij was volgens de hebreeuwse bijbel de tweede koning van israel

Hij wordt het best herinnerd voor het bouwen van een tempel (beschreven als "wonderbaarlijke werken van binnen"), die traditioneel werd beschouwd als het belangrijkste heilige bouwwerk van Jeruzalem totdat het werd verwoest door Nebukadnezar II van Babylon (regeerde 605-562 vGT).

1 Answer

0 votes
by
 
Best answer
hij was volgens de hebreeuwse bijbel de tweede koning van israel

Related questions

1 answer
مرحبًا بك إلى المعتمد الثقافي، حيث يمكنك طرح الأسئلة وانتظار الإجابة عليها من المستخدمين الآخرين.
...